#sunny-cove

Sök i arkivet

Dubbla Intel "Ice Lake-SP" slår 64-kärnig AMD Epyc "Rome" i prestandatest

Två utvecklingsexemplar från Intels kommande serversatsning ger AMD:s "Rome" en utmaning.

Intel avtäcker hybridprocessorerna i "Lakefield"-familjen

Som tidigare avslöjats kombinerar Lakefield en kraftfull kärna med fyra små på ett paket som även integrerar primärminne.

Intel Xeon "Ice Lake-SP" skymtas i prestandatest

Prestandatest ger en första glimt av Intels framtid på serversidan med arkitekturen Sunny Cove och tillverkning på 10 nanometer.

Intel-processor med ny arkitektur hittar ut i prestandadatabas

En hitintills inte känd processor från Intel med sex kärnor och ny arkitektur tittar fram i databasen för Sisoft Sandra.

Intel: "10 nanometer blir långlivad teknik"

Processorjätten meddelar att serversidan nästa år uppdateras till 10 nanometer, och uttrycker samtidigt stark tro på 7 och 10 nanometer. Hopp direkt till 7 nanometer är dock inte aktuellt.

Intel "Rocket Lake" tar ny arkitektur till entusiaster för första gången sedan 2015

Efter många år av Skylake kan en sprillans ny arkitektur ta plats i Intels processorer för stationära datorer år 2021.

Intel fimpar 10 nanometer för stationärt – går direkt till 7 nanometer

Det har länge talats om att entusiaster kan få vänta länge på faktiska nyheter från Intel, något som stärks i en ny rapport. Processorjätten dementerar uppgifterna, men uttalandet är otydligt.

Microsoft avtäcker Surface Laptop 3 med AMD Ryzen Surface Edition

Mjukvarujätten Microsoft inleder Surface-evenemanget med nya Surface Laptop, som kommer i två modeller – en med Intel Ice Lake och den andra med skräddarsydd AMD-processor.

Intel: "Nästa arkitektur blir signifikant större än Sunny Cove"

Den senaste processorarkitekturen Sunny Cove har nyss anlänt, men arbetet på uppföljaren pågår. Enligt Intels Jim Keller blir den betydligt större än Sunny Cove.

Intels arkitektur Willow Cove ökar mängden cacheminne för första gången sedan 2008

Ett år efter Sunny Cove anländer Intels nästa arkitektur Willow Cove, som för första gången sedan 2008 års Nehalem ökar mängden L3-cacheminne per kärna.

Razer lanserar slimmade Blade Stealth med Intel "Ice Lake" och Geforce GTX 1650

Inom kort lanserar Razer en av de första bärbara datorerna enligt Intels ultraportabla koncept Project Athena. Trots fokus på lång drifttid utlovas god spelprestanda med ett dedikerat grafikkort.

Intel presenterar varumärke för Project Athena-datorer

Med Project Athena ämnar Intel höja standarden för bärbara datorer med längre batteritid och snabba anslutningar. Ett klistermärke ska förtydliga vilka modeller som uppfyller kraven.

Intel lanserar "Ice Lake" med arkitekturen Sunny Cove för bärbara datorer

Nu sjösätter Intel arkitekturen Sunny Cove genom "Ice Lake" tillverkad på 10 nanometer, som kombinerar kompetent grafikdel med snabba anslutningar för att ge tunna bärbara datorer ett lyft.

Intel håller schemat kring Ice Lake för bärbara datorer – i butik till julhandeln

Bärbara datorer blir de första att på bred front uppdateras med Intels processorer tillverkade på 10 nanometer. Enligt plan är dessa redo för lansering under årets fjärde kvartal.

Intel "Project Athena" för nästa generations bärbara datorer får specifikationer

Intels plattformskoncept för den bärbara datorns framtid innehåller bland annat 9 till 16 timmars batteritid vid normalbelastning, vilket ackompanjeras av omedelbart uppvaknande från viloläge.