#tsmc

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

43

TSMC överväger höja priserna ytterligare

För att nå intäktsmålen för 2023 och kompensera för dyrare tillverkning utomlands står nya prisökningar på tapeten.

41

Lägre efterfrågan från AMD och Nvidia drabbar TSMC

TSMC hade överlag ett starkt 2022, men minskad efterfrågan från storkunder påverkar halvledarjätten under 2023.

38

Intel: "Grafikkort kring 225 watt är optimala"

En ensam strömkontakt och begränsat effektuttag är enligt Raja Koduri nödvändigt för att övertyga kunder, ett påstående som möjligtvis ger smakprov av Arc "Battlemage".

43

TSMC uppges planera fabrik för 1 nanometer

Efter ett genombrott under förra året verkar den pyttelilla noden 1 nanometer nu kunna bli verklighet.

35

AMD Radeon RX 7900-serien "Navi 31" når klockfrekvenser upp till 3,0 GHz

När en redaktör i direktsändning försäger sig framgår att AMD:s nya grafikkort har potential till betydligt högre klockfrekvenser än de från fabrik.

23

TSMC:s orderingångar till underleverantörer sänks med uppemot 50 procent

Bolaget rapporteras även skruva ned produktionskapaciteten på 3 nanometer, något som skulle gå emot Apples planerade lanseringar.

61

AMD Radeon RX 7900 XTX kan få 24 GB grafikminne

Med nästa generations AMD-grafikkort runt hörnet framkommer att det röda laget uppgraderar mängden grafikminne, åtminstone för två av seriens vassaste produkter.

28

Intel Arc A770-konstruktionen synas i sömmarna

Skruvmejsel och pappslöjd är Intels främsta verktyg för att skapa referensmodellen av Arc A770, som av Gamers Nexus pekas ut som onödigt komplex.

39

Playstation 5 får uppdaterad systemkrets

Den tredje revisionen av Sonys konsol visar sig inte bara ha nedbantat moderkort och kylarlösning. Även systemkretsen krymps till 6 nanometer.

45

Nvidia uppges hetsa produktion för att undgå Kina-embargo

Med en begränsad tidsram för att leverera påkostade AI-fokuserade grafikkretsar till Kina snurrar Nvidia igång hjulen hos TSMC.

555

Nvidia avtäcker Geforce RTX 4000 och arkitekturen "Ada Lovelace"

Geforce RTX 4090 och två varianter av RTX 4080 blir först ut med Nvidias färska arkitektur, där dubbel rastrerings- och fyrdubbel ray tracing-prestanda står på menyn.

23

AMD ger smakprov av RDNA 3

Efter en rafflande Ryzen 7000-presentation gläntar AMD på dörren till Radeon RX 7000-serien, genom att visa bild och spel.

180

AMD avtäcker Ryzen 7000 "Raphael" med arkitekturen Zen 4 och sockel AM5

Den nya processorfamiljen Ryzen 7000 "Raphael" blir AMD:s första på 5 nanometer, vilket sällskapas av en ny sockel, nya finesser och integrerad grafik.

43

Nvidia: "Marknaden i balans till årsskiftet"

VD Jensen Huang berättar mer om hur Nvidia agerar för att tackla överlager och övergången till en ny generations grafikkort.

2

Nvidia djupdyker i "Grace" och "Hopper" under nästa vecka

Hårdvarutillställningen Hot Chips går av stapeln på måndag nästa vecka, och Nvidia lovar att berätta mer om bolagets första serverprocessor och färska grafikarkitektur.