#windows-11

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

5

Skippa webbläsaren: Hantera dina datorer via Windows-inställningar

Inom kort kommer Windows-användare kunna hantera och koppla bort datorer och Xbox-konsoler via inställningar i stället för att behöva besöka webbplatsen.

178

Microsoft vill ha 600 kronor för att hålla Windows 10 vid liv

Från och med 2025 måste företag betala över 600 kronor per år och för varje enhet som kör Windows 10.

49

Så byter du till gamla Notepad i Windows 11

Förändring och nymodigheter är inget för alla och med några enkla steg kan du återgå till att använda gamla Notepad i Windows 11.

60

Så installerar du Windows 11 utan Microsoft-konto

Vill du installera Windows på din dator utan att koppla det till ett Microsoft-konto? Då kan du följa dessa steg.

76

Windows 11 på äldre datorer får snart hårdare systemkrav

Uppdateringen som släpps under årets andra hälft kräver en instruktion som inte finns på processorer äldre än 15 år.

50

Microsoft fasar ut klassiska Wordpad

Efter höstens tillkännagivande att klassiska ordhanteraren Wordpad ska försvinna har Microsofts utfasning av mjukvaran inletts.

24

Windows 11-installation krympt till 100 MB

Om du tycker grafiska gränssnitt är överflödigt och behöver spara lagringsutrymme kan du nu få ner Windows 11-installation till 100 MB.

69

Microsoft Copilot-knapp kommer till tangentbord

30 år har gått sedan Microsoft senast introducerade ny tangent, men nu är det än en gång dags att röra runt i grytan igen med dedikerad Copilot-knapp.

53

Microsoft låter användare inom EU avinstallera Edge

För att rätta sig enligt EU-lagen Digital Markets Act tvingas bolaget låta användare i regionen avinstallera webbläsaren Edge.

24

Microsoft backar på kritiserat Onedrive-tjat

Den dialogruta som tvingade användare att uppge varför de försökte stänga ned Onedrive drogs tillbaka bara några dygn efter kritikstorm på nätet.

54

Windows 11 har 400 miljoner användare efter två år

Hur många som faktiskt använder Windows 11 har nu avslöjats i läckt data från Microsoft, vilken visar att långsammare uppdateringstakt jämfört med Windows 10

92

Windows 10 är fortfarande mer populärt än Windows 11

Två år efter lanseringen av Windows 11 sitter den äldre föregångaren fortfarande på cirka 75 procent av marknadsandelarna.

70

Microsoft dödar dra-och-släpp i Windows 11 – igen

När Windows 11 först släpptes saknades stöd för dra-och-släpp till Aktivitetsfältet. I nya version 23H2 är dra-och-släpp till Utforskarens adressfält borta.

43

Microsoft uppgraderar Paint – får lager och genomskinlig bakgrund

Det inbyggda gratisprogrammet Paint får ett ansiktslyft när Microsoft introducerar lager och möjlighet att spara bilder med transparent bakgrund.

44

Snart går det att avinstallera fler inbyggda program i Windows 11 

I de senaste "Canary"-byggena av Windows 11 Insider experimenterar Microsoft med möjligheten att avinstallera många av de medföljande programmen.