#zen-2

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

37

Fix för dataläcka via AMD-processorer väntar till november

Nytt säkerhetshål vid namn Zenbleed har hittats i AMD:s Zen 2-processorer, men för konsumenter kommer ingen lagning förrän tidigast november.

22

AMD satsar på bärbara datorer med Steam Deck-hårdvara

AMD avslöjar planer om att revolutionera den bärbara vardagsdatorn. Det ska nås med samma Zen 2-baserade systemkrets med RDNA 2-grafik som huserar i Steam Deck.

48

AMD Ryzen 7 5800X3D lanseras 20 april – följs av ytterligare sex nya processorer

AMD avtäcker lanseringsdatumet för den cacheberikade processorn Ryzen 7 5800X3D, samtidigt som företaget avslöjar sex nya modeller i de lägre prisklasserna.

22

Priser på nya Ryzen 4000- och 5000-modeller läcker ut

Nya budgetmodeller, nylansering av en äldre modell med integrerad grafik och den första Zen3D-bestyckade Ryzen får pris.

18

Playstation 5 kunde fått 16 processorkärnor – Mark Cerny om spelkonsolen

Systemarkitekten bakom Playstation 5 berättar om spelkonsolens utveckling, där feedback från utvecklare var ett återkommande inslag.

37

Valve: "Begränsad bildfrekvens bästa verktyget för batteritid hos Steam Deck"

Den försenade handhållna enheten Steam Deck står i centrum för Valves livesändning. Jämn prestanda, batteritid och lagringshastigheter står i fokus för hårdvarudelen.

20

AMD Ryzen Threadripper 5000-serien för entusiaster kan utebli

Tidiga resultat för AMD Ryzen Threadripper Pro 5975WX skymtas hos Geekbench, men HEDT-modeller lyser fortsatt med sin frånvaro.

32

Valve och AMD går samman för bättre Linux-prestanda

Steam Deck har motiverat ett samarbete mellan Valve och AMD för att optimera den sistnämndas Zen 2-processorer för Linux-system.

62

Steam Deck sätter ribban till 30 FPS

Valve är inte riktigt på samma sida som de flesta PC-spelare när det kommer till bildfrekvensen. 30 FPS bedöms som spelbart, men det finns titlar som når högre.

8

Instegsmodeller för AMD Ryzen 4000-serien skymtas

AMD:s färska processorutbud gapar tomt när det gäller instegsmodeller, men fjolårets Ryzen 4000-ser ut att få nytillskott.

252

Steam Deck är handhållen spelkonsol från Valve

Med systemkrets signerad AMD och löften om att kunna driva senaste snittets spel, släpper Valve den handhållna spelkonsolen som rykteskvarnen länge talat om.

34

AMD tar Xbox Series-processorn till officiellt komponentpaket

Felande konsolkretsar fastlödda med GDDR6-minne på ett kompakt moderkort är inte bara ett sidospår i Kina, vilket blir tydligt när AMD nu smyger ut ett komponentpaket.

23

AMD använder Xbox Series-processorer till stationära datorer

Systemkretsar annars hemmahörande i Xbox Series X letar sig ut i stationära datorer, men med en stor brasklapp.

32

AMD Ryzen 5000-serien med Zen 3 lanseras för bärbara datorer

När Zen 3 intar bärbara datorer är det med löften om klassledande prestanda inom såväl maxade speldatorer som ultratunna.

185

Cyberpunk 2077 – gammal Bulldozer-kod ger Ryzen sämre prestanda

Återanvändning av gammal kod i Cyberpunk 2077 gör att endast hälften av processortrådarna används med AMD Ryzen.