Artikelarkiv

30 140 artiklar i arkivet
14

Akasa siktar lågt med tunn processorkylare

Strömsnåla stationära Intel-processorer kan framöver hållas svala med hjälp av KS7, som stannar vid 16 millimeter i höjdled.

14

Uteblivet pappersarbete försenar Nvidias ARM-förvärv

EU-kommissionens konkurrensgranskare har inte fått Nvidias dokumentation. Vidare fördröjningar eller problem kan driva ARM Holdings till börsnotering.

20

Kinesiska Loongson lanserar processor med egen instruktionsuppsättning

Enligt Loongson har egenkomponerade Loongarch-arkitekturen nyckelfunktioner från både ARM och x86, men byggt från grunden utan beroenden av någondera.

7

AMD avtäcker Radeon RX 6600 XT i helgen

Uppgifterna haglar tätt kring AMD:s nästa utrullning på grafikkortssidan. Lansering den 11 augusti står kvar, men nu påstås att produkten presenteras redan om fyra dagar.

30

Youtube-profil testar spel i gryniga 72p

Upplösningen 128 × 72 pixlar är inte att rekommendera, men Randomgaminginhd visar att extrem nedskalning som väntat förbättrar bildfrekvensen markant.

215

EVGA ersätter grafikkort förstörda av Amazons New World

EVGA skickar ut nya grafikkort till de vars Geforce RTX 3090 slutat fungera. Problemet finns dock även hos andra tillverkare och modeller.

51

Steam Deck sätter ribban till 30 FPS

Valve är inte riktigt på samma sida som de flesta PC-spelare när det kommer till bildfrekvensen. 30 FPS bedöms som spelbart, men det finns titlar som når högre.

52

Rykte: Nvidias "Lovelace" uppges vara färdig – kan efterträda "Ampere"

På inofficiell väg framkommer nu att Nvidia har färdigställt arkitekturen "Lovelace", som kan ta plats i Geforce RTX 4000-serien – om AMD:s RDNA 3 håller sig på mattan.

35

Rykte: Radeon RX 6600 XT får riktpriset 3 600 kronor – i butik från 5 000 kronor

Branschkällor upplyser tekniksajterna Neowin och Cowcotland om prisläget för de kommande RDNA 2-korten, där rekommenderat och verkligt pris påstås vara vitt skilda.

81

Söndagsmatiné: Linux suger

Den polariserande profilen Bryan Lunduke håller sitt årliga "Linux Sucks"-föredrag där han tar upp problem inom Linux-sfären.

104

Intel Core i9-12900K spöar Ryzen 9 5950X i tidigt Cinebench-test

När 16 kärnor av blandad typ möter lika många Zen 3, antyder ett Cinebench R20-resultat från en förrymd processor att "Alder Lake" presterar bra.

109

Helgsnack: Hur avnjuter du dina böcker?

Den här helgen vill vi veta hur du föredrar att läsa. Är det fysiska böcker, e-böcker eller kanske att lyssna på material som vinner? Hoppa in i tråden och berätta!

3

Intel: "100 aktörer intresserade av tillverkning hos oss"

Med en bred katalog av licenser och avancerade noder förklarar Intel att satsningen på att erbjuda tillverkning har många möjliga kunder.

188

Activision Blizzard stäms för diskriminering och sexuella trakasserier

Kvinnliga anställda har enligt granskning från amerikanska myndigheter utsatts för omfattande diskriminering, trakasserier och övergrepp.

46

Seagate rullar ut 20 TB-hårddiskar utan HAMR-teknik under året

Med Heat Assisted Magnetic Recording kan extra mycket data klämmas in i en 3,5-tumsenhet, men kommande hårddiskar cementerar att tekniken inte krävs för 20 TB.