Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

53

Stulna spelkonton och elak kod ett problem för datorspelare

En färsk undersökning som säkerhetsföretaget Symantec genomförde på Dreamhack Winter visar att en stor andel datorspelare har problem med stölder och elak kod. Särskilt utsatta är bland annat WoW-spelare.

8

OCZ tillverkar DDR3-minne för Intel X48

Minnestillverkaren OCZ har tillkännagivit ett nytt DDR3-minne speciellt anpassat för Intels kommande styrkrets X48. Minnet har en hastighet på 1800 megahertz och stöder Intels XMP.

15

Transcend släpper lättviktsspelare

Tillverkaren Transcend har idag lanserat en ny serie mp3-spelare med namnet T Sonic 650. Det är flashminnesbaserade spelare som finns i storlekar om två samt fyra gigabyte. Vikten ligger på nätta 30 gram.

66

Tekniska museet visar upp Cray-1

Superdatorn Cray-1 från tillverkaren med samma namn var en best när det gällde beräkningsförmåga när den producerades 1976. Den användes först för att beräkna väder men såldes till Saab i Sverige 1983. Den premiärvisas inom kort på Tekniska museet i Stockholm.

62

9 stycken solid state-hårddiskar i RAID 0

En hårdvarusajt har prestandatestat 9 stycken solid state-hårddiskar i RAID 0. Resultatet? Lagring med en medeläshastighet på 829 megabyte per sekund och en accesstid på 0.1 millisekunder.

31

Nvidia tillkännagiver trevägs SLI

Vi rapporterade tidigare idag att en hårdvarusajt hade lyckats få tag i tre stycken Geforce 8800 Ultra-grafikkort och kört trevägs SLI på ett Nforce 680i SLI-baserat moderkort. Nvidia lanserade trevägs SLI officiellt litet senare på dagen.

11

Micron skapar världens minsta DDR2-minne

Minnestillverkaren Micron hävdar att de har tillverkar världens minsta DDR2-minne. Minneschippet är på 1 gigabyte och är endast 56 kvadratmillimieter stort. Det motsvarar en kvadrat på 7.5 x 7.5 millimeter.

40

AMD:s planer för framtiden

En "roadmap" över AMD:s framtida produkter har publicerats. 2008 och 2009 bjuder på en hel del intressant både bland processorer, styrkretsar och grafikkort.

58

Komplett utsedd till årets återförsäljare

Tidningen IT-Branschen ger varje år sitt pris Siriuspriset till årets återförsäljare. Årets vinnare av Siriuspriset för årets återförsäljare är Komplett.

13

Förhandstitt på Hybrid Crossfire

Hybrid Crossfire är AMD:s namn på Crossfire med ett vanligt grafikkort och det integrerade grafikkortet på moderkortet. En förhandstitt på Hybrid Crossfire har publicerats.

7

Iomega förvandlas till hårddisktillverkare

Det Kalifornien-baserade lagringsföretaget Iomega förvärvar den relativt okända asiatiska hårddisktillverkaren Excelstor. Genom uppköpet blir företaget en direkt konkurrent till jättar såsom Seagate, Hitachi och Samsung.

43

Trevägs SLI testat

En tysk hårdvarusajt lyckades nyligen få tag i tre stycken Nvidia Geforce 8800 Ultra-grafikkort samt en icke släppt uppdatering till Crysis som enligt testerna ger en hel del prestandaökningar. Trevägs SLI kommer att lanseras samtidigt som Nvidia lanserar sin kommande styrkrets Nforce 780i.

11

Sony visar upp en uppvevningsbar kamera

Det senaste året har förvånansvärt många elektroniska prylar utrustats med vevar. Typexemplet är One Laptop Per Child-projektet som hade en prototypdator med vev. Nu har Sony tillverkat en digitalkamera med vev.

32

DDR-minne kan bli dyrare

Ingen kan ha undgått de mycket låga minnespriserna det senaste året. Alla är nöjda, förutom minnestillverkarna själva. Nu planerar flera minnestillverkare att minska sin tillverkning för att driva upp priserna.

56

AMD anser att de betalade för mycket för ATI

AMD gick igår ut med att de betalade för mycket för ATI. Av 5,6 miljarder dollar som AMD betalade för ATI vid uppköpet oktober förra året var 3,2 miljarder dollar goodwill. Detta var alldeles för högt.