Artikelarkiv

30 504 artiklar i arkivet
10

MSI och Leadtek

DigiTimes rapporterar att grafikkortstillverkarna MSI och Leadtek är de två tillverkarna som troligen kommer komma ut med Nvidias GeforceFX först. Detta beror på att de kan förvärva förhandsexemplar från Nvidia före alla de andra. Vad man än hör kommer Nvidia vilja ha ut GeforceFX så snabbt som möjligt, sedan om MSI och Leadtek får ut kortet några veckor före resten så kommer Nvidia pressa distributörerna att få ut kortet.

5

VIA gör RAID

X-Bit Labs rapporterar att moderkortstillverkaren VIA kommer lansera två IDE-RAID-kontrollers första kvartalet iår. Det är både Parallel ATA och Serial ATA det handlar om, och de kallas VT6410 och VT6420.

0

VisionTek lever igen

Som ni kanske vet gick grafikkortsföretaget VisionTek i graven för ett par månader sedan. Det har visat sig att Hartford Computer Group har köpt upp företaget och satsar igen. Det betyder att de även har köpt alla kanaler för försäljning av grafikkort. Grafikkorten ska enligt TechConnect vara ute första kvartalet 2003. Det "nya" VisionTek kommer att lansera grafikkort med ATI-kretsar ur den berömda XTASY-serien.

1

Gigabyte ökar

DigiTimes rapporterar att moderkortstillverkaren Gigabyte Technology vill stärka sin position på grafikkortsmarknaden. De har tydligen anställt Larry Yeo, vilket är förra Vice VD på CP Technology, som just Vice VD. Detta på grund av ATIs framgångar på grafikkortsmarknaden, flera OEM-tillverkare har ökat antalet grafikkort de köper från Gigabyte och således behövs mer grafikkort.

0

Hur 3D fungerar

Kristof Beets hos Beyond3D har skrivit en bra artikel som handlar om uppbyggnaden av 3D-grafik. Den går igenom hur vertices, polygoner och blendings fungerar, samt en massa andra matematiska formler som får grafiken att se hur som den gör. Den är ganska tekniskt inriktad men mycket pedagogiskt skriven.

2

Hynix & Micron

Enligt en analys som SiliconStrategies har tagit del av har de två japanska minnestillverkarna Micron Technologies och Hynix Semiconductor Inc förlorat stora delar av minnesmarknaden till Samsung och Infineon Technologies. De 30 största halvledarföretagen redovisades för en tid sedan, och speciellt Samsung har ökat vinst och marknadsandelar anmärkningsvärt senaste året.

0

DCDDR vs RDRAM

Sudhian har skrivit en bra recension på AOpen AX4R+, vilket är ett moderkort byggt med Intels EZ7205 (Granite Bay)-moderkortskretsar. Recensionen utvecklas dock mer när de avgör vilken typ av RAM som är bäst i dagens läge. På startlinjen står DDR, dubbelkanaligt DDR och RDRAM. På samtliga plattformar används en Intel Pentium 4-processor på 3.06 GHz samt ett Radeon 9700 Pro. Granite Bay-moderkort är på ingång, men kan dubbelkanaligt DDR mäta sig med PC1066-RDRAM?

3

Mer Radeon 9500 Pro

Trots att ATIs Radeon 9500 Pro har varit ute på marknaden ett tag så vill jag tipsa er om en bra recension på kretsen. Det är GamePC som skrivit ihop en ganska kort men intressant recension. Den handlar mest om prestandatester på kortet, inte så mycket av resten kortet erbjuder. Men för er som är i köptankar är det en mycket nyttig recension att läsa!

0

Radeon 9500

X-Bit Labs rapporterar att ATI har problem med att leverera tillräckligt många grafikkort av typen Radeon 9500. Detta beror bland annat på att stora OEM-tillverkare som HP och Dell vill ha Radeon 9500 i sina datorer, och eftersom ATI introducerade Radeon 9500 för inte så länge sedan har de inte kunnat producera tillräckligt med Radeon 9500-grafikkort. Det talas även om att ATI kommer få problem med att leverera Radeon 9700 Pro-kretsar i framtiden, på grund av det enormt stora behovet. Vi får hoppas att priset på Radeon 9500 inte skenar iväg på grund av detta.

4

ActiveCool AC4G

Hårdvarusajten med det roliga namnet, MadShrimps har recenserat ActiveCool AC4G, vilket är en peltier-liknande processorkylare för Pentium 4.

14

Pentium 4 med 800 MHz FSB testsiffror

Intel har under helgen visat upp testresultat med kommande Springdale-chipset körandes Pentium 4 med 800 MHz systembuss samt DDR 400-minne, och The Inquirer har nu publicerat sifforna.

25

P4 @ 4139 MHz

Toms Hardware har varit i farten igen. Denna gång testar de extrem prestanda på ett p4-system. Det är en gigantisk artikel där de överklockar en P4 3.06 till 4139 MHz med ett kompressor-system och tittar på prestandan i ett stort antal prestandatester, de jämför även systemet med många andra P4 och AMD-system. Systemet består i övrigt av dubbelkanaligt DDR400-minne på ett Granite Bay (EZ7205)-moderkort samt ett Radeon 9700 Pro.

19

DirectX 9 & 3DMark2003

Mycket intressant information, denna franska sida hävdar att de har fått bekräftad information från Microsoft angående datumet när Microsoft släpper DirectX 9. Enligt dem så är datumet den 19e december, alltså endast om tre dagar. De hävdar även att FutureMark (tidigare MadOnion) kommer släppa 3DMark2003 samma datum.

0

SiS Xabre 600

Digit-Life har publicerat en stor recension på SiS senaste grafikkrets Xabre 600. Kretsen tillkännagavs för en tid sedan och erbjuder bland annat 315 MHz kärna och 315 MHz DDR minne (630 MHz). Detta kort har även vertex-shaders, till skillnad från lillebrodern Xabre 400, fast till mångas besvikelse är detta ingen hårdvaru-vertex-shader, utan mjukvarubaserad. Nytt kort eller överklockat Xabre 400? Läs själv hos Digit-Life. Vill även utfärda en varning till er med modem, det är en recension med många och stora bilder.

1

Minnesmarknaden

X-Bit Labs har publicerat sin Memory Market Overview för december månad. Det är en lång diskuterande artikel som tar upp de intressanta händelserna på minnesmarknaden senaste tiden. Den presenterar även de intressantaste nyaste minnesmodulerna.