Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

62

R9500 till R9700

Digit-Life har översatt en mycket intressant guide från ryska till engelska. Den handlar om hur man kan göra om ett Radeon 9500 till ett Radeon 9700 på ett enkelt sätt. Det gäller bara grafikkort som har PCB från Radeon 9700. ATI hade nämligen svårt att producera den mängden grafikkort som krävdes vid introduceringen av Radeon 9500-serien, och vissa tillverkare tog PCB:n från Radeon 9700 och gjorde om det till ett Radeon 9500. Hur man upptäcker vilken typ av PCB man har finns inget skrivet, än.

6

Leadtek och DX9

Tillverkaren Leadtek har skrivit en artikel om DirectX 9. Det är högst ovanligt att tillverkare gör detta, men Leadtek vill väl förmodligen informera kunder att det är viktigt att köpa ett kort som är förberett för framtiden. Den tar upp skillnader mellan DirectX 8 och 9, med flertalet bilder så man verkligen ser vad som är skillnaden. En mycket lättläst artikel, Leadtek ska ha beröm för detta tycker jag, mycket bra initiativ.

0

AMD HyperTransport

Det har dykt upp en PDF-fil från RTC-mötet i september 2002. Den handlar om hur man kan utnyttja den, och vilka möjligheter man har med buss-arkitekturen från AMD. Ni som har moderkort som bygger på nForce2 är detta kanske lite mer intressant, då det utnyttjas i denna moderkortskrets. Men det ska tilläggas att den är väldigt tekniskt inriktad.

9

WindowsXP SP2

Fick ännu ett tips av Myran, han tipsar om denna sida, som har samlat alla ServicePack2-fixar till Windows XP. Det är väldigt många, och det kanske är lättare att vänta på att hela ServicePack 2 släpps, men om man vet om en bugg så är det en bra idé att leta här.

22

Athlon64 kvartal 1

Den tyska hårdvarusajten Planet3DNow har fått tag i minst sagt intressant information kring AMDs kommande processor Athlon64 (ClawHammer). Enligt dem så ska Athlon64 börja dyka upp i första kvartalet 2003, och nå kunder i stor skala i andra kvartalet (som man även kan se på AMD's roadmap). Athlon64 kommer ha en tillverkningsprocessor på 0.13 micron, och enligt Planet3DNow kommer AMD använda SOI (Silicon On Insulator)-förpackning, och det verkar som AMD har löst alla problem som de hade i höstas med förpackningen.

4

SiS IDE 4.7

SiS har släppt en ny IDE-drivrutin, som fungerar på alla moderkort som har IDE-kontrollers från SiS. Versionen ligger på 4.7 och tyvärr har jag inte fått tag i information vad som är nytt i denna drivrutin. Kommentera gärna drivrutinen i kommentarerna!

36

Triplex Ti4800SE

Vr-Zone har fått tag i lite information kring ett grafikkort som bygger på Nvidias nya krets Ti4800SE (NV28). Kortet kommer från Triplex och erbjuder:

27

GeforceFX i februari

Enligt säkra källor inom distributionsföretag så kommer GeforceFX (NV30) komma till oss i slutet på denna månad. Specifikationerna enligt dessa distributionsföretag varierar lite, men ett kort från Club3D har 128/256 MB DDR-II-minne på 2 ns, dubbla 400 MHz RAMDAC's, som stödjer 2048 x 1536 vid 85 Hz. Operativsystemen som stödjs är följande: Windows 2000, Windows XP, Windows 95 Windows ME, Linux, MacOS X.

15

SiS och HT

Tillverkaren SiS har lite i skymundan lagt till stöd för Intels processorteknik Hyper-Treading i sin nya moderkortskrets SiS655. Läs mer om det på SiS hemsida.

5

Biostar M7NCG

Moderkortstillverkaren Biostar släppte igår ett nForce2-moderkort. Det heter M7NCG och har ett inbyggt GeForce4 MX-grafikkort. Förutom detta erbjuder M7NCG:

14

Athlon64 prestandatest

TechConnect har ett urklipp ur den tyska tidningen c't som presenterade resultat från en Athlon64-processor i november. Det handlar om SPEC-resultat med SSE2-instruktioner aktiverade. Resultaten är minst sagt imponerande, men det är ett tag tills Athlon64 kommer till oss, och AMD lär optimera den ytterligare.

0

Granite Bay

GamePC har gjort en gigantisk recension på tre stycken moderkort baserade på Intels senaste moderkortskrets EZ7205, mera känd som Granite Bay. Moderkorten som är med i testet är:

5

DirectX 9

ViperLair har gjort lite snabba tester med Microsofts nysläppta DirectX 9. De testar skillnaden mellan DirectX 9 och DirectX 8.1 i 3DMark2001SE och Unreal Tournament 2003, och som väntat ger inte DirectX9 någonting i lite äldre spel, men nyare spel kan det ge viss prestandaökning. Vi väntar fortfarande på en stor prestandamätning med den nya versionen av DirectX 9.

1

Asus BIOS