Artikelarkiv

30 162 artiklar i arkivet
8

Tidig Intel Core i9-12900K "Alder Lake" till salu

Att utvecklingsexemplar av processorer hamnar i fel händer är inte ovanligt. Denna gång handlar det dock om ett mer färdigställt exemplar av den kommande toppmodellen.

33

TSMC: "Globala försök att ta hem kretstillverkningen inte praktiska"

Kretsjättens grundare Morris Chang uttrycker oro över att satsningar på lokal kretstillverkning ökar kostnader och begränsar tekniska framsteg.

87

Valve: "Steam Deck är en prispressad konsol med uppgraderingsbar lagring"

Gabe Newell och Valve berättar att Steam Deck har en standardiserad M.2-anslutning och att prisnivåerna för konsolens konfigurationer är smärtsamt låga.

Sponsras av HP Store
58

Bärbar dator för stationär användning kniper vinsten i OMEN-tävlingen

SweClockers medlemmar röstar fram en dator konfigurerad för att flyttas inom bostaden, för att bara stå framme när den används.

44

EVGA släpper moderkortet Z590 Dark med prislappen 6 500 kronor

Utan att försöka pressa priset siktar EVGA på att möjliggöra god överklockningsprestanda och en estetik i svart och koppar.

3

Söndagsmatiné: Lär dig hur en dator fungerar från grunden

PBS flyttar upp ett lager av abstraktion per avsnitt. Hela vägen från ettor och nollor till logic gates, kompletta processorer, programmeringsspråk och operativsystem.

27

Fem kvantbitar tar plats i första kommersiella kvantprocessorn

Den försiktiga kvantprocessorn Soprano ska locka forskare vid mindre företag och universitet att plocka fram det flytande heliumet.

62

Helgsnack: Vad är dina intryck av Windows 11?

Windows 11 blev tillgängligt i slutet av juni och nu har många av oss hunnit testköra det ett tag. Vad tycker du än så länge och har du stött på några problem?

136

Xiaomi går om Apple som världens näst största telefontillverkare

Genom rejäl tillväxt i Latinamerika, Afrika och Västeuropa petar Xiaomi ned Apple till tredje plats med några få procentenheter.

16

Fredagspanelen 221: Valve Steam Deck, spelfusk med AI och kassa DRM-skydd

Sommar, sol och portabla speldatorer från Gaben. Det är dags för denna veckas upplaga av Fredagspanelen!

44

Noctua NH-P1 – en helt fläktlös processorkylare

Österrikiska Noctua tar plats i testlabbet med sin processorkylare NH-P1 med löften om helt knäpptyst och fläktlös drift.

26

Elgato sätter fokus med påkostad webbkamera och XLR-ljudkort

Valve släpper Steam Deck och Elgato avtäcker ny Stream Deck – två vitt skilda produkter, där den senare också får sällskap av påkostad webbkamera och ljudkort.

32

Tudelad funktionsknapp och fler rundade hörn i Windows 11-uppdatering

Insider Preview Build 22000.71 är här och Microsoft åtgärdar flera brister samt smyger ut ett knippe nyheter i den mindre uppdateringen.

Sponsras av HP Store
58

Rösta fram den optimala OMEN-speldatorn

Nu är det dags för SweClockers medlemmar att välja favoriten bland de välbalanserade bärbara speldatorerna, som konfigurerats i HP-tävlingen.

19

AMD:s uppskalningsteknik FSR tillgänglig som öppen källkod

Utöver utökad verktygslåda för utvecklare tillkommer även officiellt stöd för fyra nya spel, inklusive Resident Evil Village.