Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

89

The Elder Scrolls VI blir Microsoft-exklusivt

Bethesdas storspel Starfield är inte det enda som släpps exklusivt till PC och Xbox. Detsamma gäller även efterlängtade The Elder Scrolls VI

38

Apple gör Iphone 15 Pro billigare att reparera

Krossad baksida på Iphone 14 Pro kostade nästan lika mycket som en ny telefon, men i höstens nya Pro-modeller kapar Apple kostnaden med nästan 5 000 kronor.

Sponsras av Inet
40

Inet frågar SweClockers – framtidstema i nästa Megaklick

Vad har våra vänner i Göteborg för spännande framtidsplaner? Detta och mycket mer därtill i Inets stora livesändning nu på torsdag.

65

Unity ser över kontroversiell prishöjning

Efter kritikstorm från spelutvecklare backar spelmotorn Unity och meddelar att de ska se över planerna på att ta betalt per installation.

25

Steam Deck får stöd för variabel uppdateringsfrekvens

I senaste betaversionen av Steam OS introducerar Valve stöd för VRR till externa skärmar, för jämnare bild och minskad risk för tearing.

64

Svenska programmeringsstudenter lär sig bättre på svenska

Forskare vid Chalmers och KTH har undersökt hur undervisning på svenska kontra engelska påverkar svenska studenters resultat.

123

Krönika: Underskatta aldrig Apples förmåga att dra en fuling

Apple har i veckan presenterat Iphone 15 och i vanlig Apple-manér passar företaget på att göra en fuling och undviker premium-funktionalitet med USB 2.0 i vanliga Iphone-versionen.

26

Xbox Game Pass passerar 30 miljoner användare

Craig McNary, högt uppsatt marknadschef inom Microsofts Xbox-organisation, avslöjar på Linkedin att Xbox Game Pass har över 30 miljoner användare.

22

HP Spectre Foldable är bärbar med vikbar OLED-skärm för 70 000 kronor

Om pengar inte är ett problem kommer HP till undsättning med 17 tum och en 3-i-1-design.

59

Minnespriser i fortsatt fritt fall – ännu billigare SSD-enheter att vänta

Under andra kvartalet beräknas priset på lagringsminne ha sjunkit med 10–15 procent och ytterligare prisfall är att vänta.

18

Google förlänger Chromebook-supporten till 10 år

Efter skriverierna om kort livslängd på Chromebook-datorer förlänger Google tiden datorerna får automatiska uppdateringar.

38

Dolda Windows-kortkommandon öppnar Office-program och Linkedin

Visste du att Windows har inbyggda kortkommandon för att öppna Word, Excel och de andra Office-programmen, men även ett för Linkedin?

142

Helgsnack: Vilka mobilspel spelar du?

Mobiler får tillgång till allt bättre spel och hela mobilspelbranschen växer så det knakar. Men vad tycker du om spelande på mobilen och vad spelar du?

40

Windows 11 får stöd för kopiering av text från skärmdumpar

Nästa version av Snipping Tool, Skärmklippsverktyget, får stöd för att både kopiera och radera text ur bilder.

24

Apple uppdaterar Iphone 12 i Frankrike efter strålningsrapport

Efter fransk myndighet upptäckt för höga strålningsvärden i Iphone 12 och hotat med återkallning beslutar Apple att lösa problemet med en mjukvaruuppdatering.