Chassi: Fractal Design Arc Midi R2

Ett lyckat datorbygge kräver givetvis ett kompetent chassi och här finns en uppsjö faktorer att ta hänsyn till. Mycket handlar om att väga kylning/luftflöde mot låg ljudnivå och att uppnå något slags jämviktsläge. Samtidigt måste det finns goda expansionsmöjligheter för framtida uppgraderingar samt ett genomtänkt innandöme där det är lätt att montera komponenter.

FD-ARC-R2-W-BL_4.jpg

Svenska Fractal Design får för fjärde året i rad stå till tjänst med ett chassi till SweClockers sommardator. Likt förra årets inkarnation handlar det om Arc Midi R2, en miditower-modell som lämpar sig bra för överklockning och högpresterande komponenter tack vare dess omfattande och flexibla ventilationslösningar.

Vidare syns mängder av plats för lagringsenheter, utrymme för långa grafikkort och ett väldigt lättarbetat inre som gör både komponentmontering och kabeldragning till en riktig barnlek. Modellen kan anses som något tråkig rent utseendemässigt, men dess praktiska natur ihop med den attraktiva prislappen gör det till ett ypperligt val för årets sommardator åter igen.

Exempel på alternativa val

Modell

Lägsta pris

Fractal Design Define R4

NZXT H440

Corsair Obsidian 450D

Phanteks Enthoo Pro

Med en i grunden väldigt öppen konstruktion lämpar sig kanske inte Arc Midi R2 till de mest ljudkänsliga användarna där ute. Lyckligtvis finns det dock gott om alternativ som exempelvis den nära besläktade Define R4 samt det prisade NZXT H440, som både bjuder på gott om ljuddämpande egenskaper.

Andra alternativ i storleksklassen är det stiliga och välventilerade Corsair Obsidian 450D samt Phanteks Enthoo Pro som lämpar sig extra bra för den som vill installera vattenkylning i framtiden.