För ett antal år sedan introducerade taiwanesiska Silverstone sin chassiserie Red Line, vilket var tänkt som ett prispressat alternativ för den asiatiska marknaden. Under årets CES-mässa meddelar företaget att de nu tänker ta serien till västvärlden i samband med lanseringen av den färska modellen RL05.

Silverstones RL05 är ett förhållandevis kompakt miditowerchassi med stöd för moderkort upp till formfaktorn ATX. Huvudkammaren bjuder på en luftig uppbyggnad med dubbla 140 mm-fläktar i framkant och inga lagringsburar som kan stoppa luftflödet. Nätaggregatet monteras i chassits botten och täcks av ett hölje som även döljer kabeltrassel och lagringsvaggorna.

På lagringsfronten sväljer chassit tre 3,5"-enheter samt ytterligare två 2,5"-enheter, där de sistnämda monteras på baksidan av moderkortsplåten. Anhängare av optiska läsare kan montera dessa i den enskilda 5,25"-platsen medan övriga helt sonika kan skruva bort denna monteringsbur och öppna upp chassit ytterligare. Som grädde på moset syns även ett utskuret fönster i sidopanelen.

Silverstone RL05 väntas rullas ut under årets första kvartal med en beräknad prislapp på 59 USD eller motsvarande 629 kronor inklusive moms.

► Läs alla artiklar från #ces-2016