Intel NUC, eller Next Unit of Computing, är komprimerade stationära datorer som erbjuder det mesta för produktivitet eller mediacenter. Nu breddar sig Intel med ett helt nytt tillskott, som ska vara tillräckligt kraftfull för att leverera prestanda som räcker även för spel.

Modellen som visas på CES hyser en fyrkärnig Core i7-processor med 45 W TDP och en integrerad grafikdel ur familjen Iris Pro. Det innebär 72 beräkningsenheter med 128 MB L4-cacheminne, någonting som bör räcka för spelande i Full HD med andra kompromisser i inställningarna i nyare speltitlar.

För den som vill ha mer kräm ska datorn även utrustas med en Thunderbolt 3, som har stöd för fyra kanaler PCI Express 3.0. Tanken här att den bland annat ska kunna användas för externa grafikkortslösningar, som Razer Core. Huruvida bolaget kommer förlita sig på denna eller en egen lösning framgår inte.

Likt tidigare modeller ska Skull Canyon-varianten av Intel NUC levereras som en så kallad barebone, det vill säga utan primärminne, lagring eller operativsystem. När modellen lanseras och till vilket pris är ännu inte känt.

Källa: Ars Technica

► Läs alla artiklar från #ces-2016