En av de mest efterlängtade speltitlarna för Xbox One är utan tvivel Quantum Break från finska och Microsoft-ägda studion Remedy. Spelet där spelaren antar rollen som tidsmanipuleraren Jack Joyce var från början tänkt att bli konsolexklusivt, men nu kan SweClockers systersajt FZ berätta att det också kommer till PC/Windows.

Förutom att vara efterlängtat spelmässigt blir Quantum Break också en av de första DirectX 12-titlarna och använder den egenutvecklade spelmotorn Northlight Engine. Det hela ackompanjeras av tidigare icke skådade systemkrav, i alla fall för den som vill nå upp till spelstudions guldstandard.

"Ultra" systemkrav

"Ultra" systemkrav

Operativsystem

Windows 10

Processor

Intel Core i7-4790
eller motsvarande AMD

Primärminne

16 GB

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 980 Ti
Radeon R9 Fury X
6 GB VRAM

Lagringsutrymme

55 GB

För processorn rekommenderas en Intel Core i7-4790 eller "motsvarande AMD" och inget mindre än 16 GB primärminne. Detta ska ackompanjeras av åtminstone ett Nvidia Geforce GTX 980 Ti eller AMD Radeon Fury X, varav den förstnämnda kan ses som det bättre alternativet då även 6 GB videominne rekommenderas.

Grundläggande systemkrav

Grundläggande systemkrav

Operativsystem

Windows 10

Processor

Intel Core i5-4460
AMD FX-6300

Primärminne

8 GB

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 760
AMD Radeon R7 260X
2 GB VRAM

Lagringsutrymme

55 GB

För den som nöjer sig med nedskruvade inställningar och upplösning är grundkraven rejält nedskruvade. På processorfronten rekommenderas en fyrkärnig Intel Core i5 eller en sexkärnig AMD med 8 GB primärminne, och för grafikkort ett Geforce GTX 760 alternativt Radeon R7 260X med 2 GB videominne.

Quantum Break lanseras för PC/Windows och Xbox One den 5 april.