För att driva runt spel i virtuell verklighet med tillräckligt hög upplösning för att inte förstöra inlevelsen kräver mycket sett till hårdvara, någonting som fått användare att undra huruvida Playstation 4 verkligen håller måttet och kan leverera en fullgod VR-upplevelse när väl Playstation VR lanseras.

Under ett evenemang för förstärkt och virtuell verklighet höll Sonys Richard Marks en presentation om Playstation VR. Där gick han bland annat igenom fördelarna med Sonys lösning, som att Playstation 4 sålts i 36 miljoner exemplar och därmed utgör en stor potentiell kundbas för såväl det egna VR-headsetet som utvecklare.

En annan fördel för Playstation 4 kontra persondatorer är att operativsystemet och hårdvaran är bättre optimerad för ändamålet, vilket uppges göra spelkonsolen runt 60 procent mer kraftfull än en PC med motsvarande specifikationer. Som referens ligger grafikdelen i Playstation 4 på pappret strax under ett Radeon R9 370.

Det råder delade meningar kring när Playstation VR ska lanseras, där Gamestops VD gått ut och sagt hösten till skillnad från Sonys officiella tidsram årets första hälft. Mer detaljer om detta är att vänta den 15 mars, då Sony kommer hålla ett pressevenemang för VR-headsetet.