Det formligen haglar nya prestandatester för lågnivåramverk och VR just nu, och testsviten Vrscore från Basemark hör hemma i båda dessa kategorier. Vrscore bygger på spelmotorn Cryengine, som i sin femte version fokuserar till stor del på just virtuell verklighet.

Testsviten kallas Sky Harbor och kan använda både DirectX 11 och DirectX 12 som grafikramverk. Sviten kan testa interaktiva scener (spel), icke-interaktiva scener (video) samt 3D-ljud. Testet kan köras med eller utan VR-headset, och de headset som stöds för närvarande är HTC Vive, Oculus Rift och OSVR.

Vrscore ska bli tillgänglig som en kostnadsfri, men begränsad, version samt en kostnadsbelagd version. Företagsversionen av Vrscore innehåller ett fysiskt mätverktyg vid namn Vrscore Trek som kan mäta fotonlatens i VR-upplevelsen, det vill säga tiden det tar från att koden körs på datorn till att fotonerna som målar upp bilden når användarens ögon.

Den kostnadsfria versionen av Vrscore ska bli tillgänglig för nedladdning i juni. Företagsanvändare eller registrerade utvecklare kan redan nu ladda ner en testversion genom Basemarks Early Access och utvecklarprogram.