De första enheterna av Oculus Rift har börjat hitta ut till konsumenter och inom kort är det också dags för HTC Vive. Lagom till julhandeln får den PC-orienterade duon också sällskap av Sonys Playstation VR, som blir ett billigare alternativ endast för spelkonsolen Playstation 4.

I en intervju med japanska Nikkei avslöjar Sony-chefen Masayasu Ito att bolaget överväger att släppa Playstation VR för persondatorer, någonting som ska vara tekniskt möjligt då spelkonsolen Playstation 4 påminner om en PC. Han tillägger dock att det inte finns några konkreta planer i dagsläget, då allt fokus ligger på att utveckla spel för den egna spelkonsolen.

Playstation VR har ett rekommenderat pris på 399 euro eller i dagsläget omkring 4 700 kronor i svenska butiker. I priset ingår dock varken Playstation Camera eller kontrollerna Playstation Move, som tillsammans lägger på omkring en tusenlapp på slutpriset.

Sammantaget blir inte kostnaden mycket lägre än Oculus Rift, vars pris ligger på 699 euro eller 6 500 kronor exklusive frakt. Prisfördelen som brukar lyftas fram med Playstation VR tillskrivs istället att den kan drivas med en Playstation 4, istället för en speldator för runt 10 000 kronor. Det är således diskutabelt huruvida Sonys dito skulle ha några reella kostnadsfördelar att erbjuda på PC-sidan.