Under årets upplaga av Microsofts utvecklarkonferens Build gick företaget ut med att de skulle bygga in stöd för Ubuntu i Windows 10 och med det kommandotolken Bash. Nu släpper Microsoft en ny uppdatering som gör det möjligt för medlemmar i deras Insider-program att testa funktionen.

Kommandotolken är den stora nyheten med uppdateringen, men Microsoft har även lagt till en rad andra funktioner. Bland annat introducerar de stöd för assistenten Cortana mellan Windows och mobila Windows 10-enheter samt Android-telefoner. Funktionen gör det möjligt att exempelvis dela väganvisningar mellan telefon och dator.

Microsoft passar också på att göra vissa ändringar i gränssnittet med möjlighet att aktivera mörkt tema i större delen av Microsofts egna applikationer, såsom kalkylatorn, inställningar och Windows Store. Stöd för det mörka temat kommer inte fungera med alla tredjepartsapplikationer, men utvecklare kan välja att implementera det.

Förhandsuppdateringen Windows 10 build 14316 finns tillgänglig att ladda ned via Windows Update för Windows Insider-medlemmar. De nya funktionerna kommer göras tillgängliga för alla användare i och med Windows 10 Anniversary Update senare i år.