När Quantum Break släpptes till PC i början av april konstaterades det snabbt att spelet led av prestandaproblem. Titeln ingick även i Microsofts Universal Windows Platform (UWP), vilket gjorde att den saknade flera funktioner PC-spelare är vana vid. Nu lovar utvecklaren Remedy att inom en snar framtida åtgärda problemen.

I ett foruminlägg skriver Remedy att de känner till att många spelare inte haft en optimal spelupplevelse på PC, och att de arbetar på en uppdatering. Bland annat ska de åtgärda den ojämna bilduppdateringen och de krascher som uppstått för vissa användare vid uppstart av spelet.

De kommer dock inte implementera allt som efterfrågats. Exempelvis finns det inga planer på stöd för fler än ett grafikkort, vilket enligt Remedy beror på spelets grafikmotor och hur den är uppbyggd. Att implementera ett sådant stöd skulle således kräva för mycket arbete och är därmed inte aktuellt.

Samtidigt gör utvecklarna gällande att många problem kommer försvinna i och med Microsofts uppdateringar av Windows 10. I maj kommer utvecklare få möjligheten att stänga av V-Sync och aktivera AMD Freesync samt Nvidia G-Sync. I sommar anländer Anniversary Update, som ska åtgärda nedladdningsproblemen.