För ungefär en vecka sedan avtäckte Be Quiet sitt nya flaggskeppschassi Dark Base 900, där en modulär uppbyggnad stått i fokus vid utformandet av insidan. Under Computex 2016 tar företaget tillfället i akt att visa upp nykomlingen för nyfikna mässbesökare i ett flertal utföranden.

Modellen, som kommer i ett vanligt och ett "Pro"-utförande, kretsar kring en stomme av stål som klätts i borstad aluminiumplåt. Insidan använder sig av en löstagbar moderkortsplåt som kan inverteras och justeras i höjdled vid behov, där det sistnämnda används vid mindre formfaktorer för att göra mer plats för radiatormontering i taket.

Vidare är samtliga hårddiskvaggor individuellt löstagbara och kommer integrerad vibrationsdämpning samt monteringshål för vattenpumpar. Den övre buren för 5,25"-enheter kan vid behov plockas bort helt och hållet för att tillåta stora radiatorer att ta plats i frontposition.

Pro-versionen erbjuder ett par extrafinesser i form av en sidopanel i härdat glas, en PWM-hubb med åtta fläktanslutningar samt integrerad RGB-belysning och en Qi-platta för trådlös laddning i toppen. Standardversionen kommer även den med en PWM-hubb, dock endast sex fläktanslutningar, samt en solid sidopanel med ljuddämpande material.

Be Quiet Dark Base 900 väntas finnas tillgänglig i butik i slutet av juni med en prislapp på 199 EUR för standard- samt 249 EUR för Pro-versionen.

► Läs alla artiklar från #computex-2016