Den tidigare dominerande chassitillverkaren Antec utannonserar att de ingår ett nytt samarbete med tillbehörsjätten Razer, för att ta fram ett datorchassi och fira att Antec fyller 30 år. Resultatet av det nya partnerskapet är en ny datorlåda vid namn Cube-Designed By Razer, vilken även visades på Computex 2016 helt under Antecs eget varumärke.

Chassit är en specialutgåva av Antecs ännu icke lanserade Mini ITX-modell Cube. Invändigt återfinns en 3,5-tumsplats, fyra 2,5-tumsplatser, stöd för grafikkort på upp till 350 millimeter och processorkylare på 190 millimeter. Det har även plats för en radiator på 240 millimeter i fronten och 140 millimeter i bakkant.

Chassits sidor, som består av ett stort fönster på vardera sida, samt dess överdel går enkelt att plocka bort då de använder sig av en mekanism där de klickas fast. I chassits nedre del finns en separat kammare som skiljer nätaggregatet från andra komponenter och även ska underlätta vid kabeldragning.

När det kommer till utseendet är datorlådan gjord i en blandning av aluminium och stål. Samarbetet innebär även att den följer ett svartgrönt tema och logotyp från Razer på framsidan, samt gröna LED-lister på undersidan. Sett till yttermåtten är chassit 365 x 250 x 460 millimeter (H x B x D)

Antec Cube-Designed by Razer ska börja tillverkas i oktober och lanseringsdatum samt pris kommer utannonseras under fjärde kvartalet i år.