I början av 2015 besökte SweClockers tillbehörsmakaren Mionix som visade ett nytt koncept i form av en spelmus vid namn Naos Quantified Gaming. Vad det handlade om var ett pekdon som kan läsa av bland annat puls och hur mycket spelaren svettas. Med hjälp av en lyckad Kickstarter-kampanj är nu konceptet redo för den stora massan.

Den slutgiltiga produkten går under namnet Naos QG, där QG är kort för Quantified Gaming. Likt Mionix tidiga prototyp ligger fokus på spelarens biometri och rörelser, där det förstnämnda kan visas i spel med hjälp av ett mjukvarulager som medföljer musen. Denna data ska även kunna användas för att förstärka upplevelsen i spel, där exempelvis stressnivån skulle kunna påverka händelserna i ett skräckspel.

Vidare har Mionix QG sju programmerbara knappar, inbyggt minne för lagring av profiler, RGB-belyst logotyp samt rullhjul kombinerat med fyra lager grå gummitäckning för en naturlig känsla och bättre grepp. Sensorn som används är Pixart PMW 3360 med ett maximalt DPI-värde på 12 000 DPI.

Mionix Naos QG ska bli tillgänglig någon gång under oktober månad och väntas ha en prislapp på omkring 1 300 kronor.