Nästa stora uppdatering till Microsofts operativsystem Windows 10 får namnet Creators Update. Som namnet antyder ligger fokus på skapande och även 3D-verktyg, såsom en uppdaterad version av Paint med stöd för 3D-modeller. Utöver detta ligger stort fokus också på Windows Holographic med tillhörande VR-headset.

Under deras WinHEC-konferens meddelade Microsoft att uppdateringen också kommer med en del nya spelrelaterade funktioner och förbättringar. Bland annat introduceras officiellt stöd för bildteknikerna High Dynamic Range (HDR) och Wide Color Gamut (WCG) för Windows 10-enheter. Detta kommer kunna användas i både spel och video, men även övriga applikationer där stöd för detta finns.

I och med Creators Update utökas också stödet för Xbox Wireless, Microsofts teknik för att använda Xbox-kontroller tillsammans med en PC. Under 2017 kommer det läggas till stöd för tillbehör från flera tillverkare, med bland annat headsets som kommer kunna användas på både PC och Xbox.

För att underlätta spelande via Windows Store meddelar Microsoft att drivrutiner framöver kommer paketeras tillsammans med spelen. Detta fungerar så att de nödvändiga drivrutinerna laddas ned från Windows Update i samband med nedladdningen från Windows Store.

Ett lanseringsdatum för Creators Update är ännu inte fastställt, men ska enligt Microsoft lanseras under våren 2017.