Den taiwanesiska skärmtillverkaren AOC har på senare tid börjat satsa mer på spelinriktade datorskärmar i sin Agon-serie. Fokus för dessa ligger på åtråvärda egenskaper såsom hög upplösning, hög bilduppdateringsfrekvens och låg responstid.

Nu tillkännager företaget en ny modell i Agon-serien och denna gång handlar det om en ultrabred spelskärm med en storlek på 35 tum. Skärmen har en upplösning på 3 440 x 1 440 pixlar, tillsammans med en bilduppdateringsfrekvens på 100 Hz samt en responstid på 3 ms. Panelen är av typen VA och har även stöd för Nvidias adaptiva synkroniseringsteknik G-Sync.

Sett till anslutningar anges en HDMI, en DisplayPort 1.2, fyra USB 3.0 samt ingång för ljud och mikrofon. Skärmen är även med två stycken integrerade högtalare på 2W samt RGB-belysning på baksidan, vilken kan anpassas efter tycke och smak. Precis som flera andra modeller i Agon-serien har skärmen även en utfällbar hörlurshållare på höger sida.

AOC Agon AG352UCG väntas lanseras någon gång under mars månad till ett rekommenderat pris på 799 pund, motsvarande cirka 8 800 kronor.