Amerikanska Razer har på senare år breddat sin verksamhet från det de är mest kända för, nämligen spelinriktade datortillbehör samt bärbara speldatorer. Det började under förra året då de oväntat förvärvade ljudföretaget THX, vilka i och med affären även skulle börja erbjuda certifiering för bland annat hörlurar, ett område Razer är en stor aktör på.

Nu har bolaget gjort ett nytt förvärv och denna gång handlar det om Nextbit, en tillverkare av mobiltelefoner. Enligt mobilföretagets uttalande kommer de vara fristående från Razer, med egen ledning och egna anställda men få tillgång till Razers större resurser.

Nextbit lanserade sin första telefon Robin under år 2016 efter en framgångsrik Kickstarter-kampanj. Företaget utlovade en telefon som aldrig fick slut på lagringsutrymme, då deras mjukvarulösning integrerade den interna lagringen med lagring i molnet.

Huruvida Nextbit kommer lansera någon ny produkt eller ej är ännu oklart, men bolagets VD Tom Moss menar att de ska fortsätta att arbeta med innovativa projekt inom mobilsegmentet. Nextbit Robin har sedan en tid tillbaka slutat säljas via företagets kanaler, men Moss lovar att de ska fortsätta stödja telefonen med nya mjukvaru- och säkerhetsuppdateringar fram till februari 2018.