Microsofts operativsystem Windows 10 har sedan introduktionen växt stadigt sett till antalet användare, men har ännu inte lyckats gå om det åtta år gamla Windows 7. Det sistnämnda är fortfarande det mest populära på marknaden och utgör än idag lite mindre än hälften av användarna.

Tidigare rapporter har talat för att AMD:s kommande processorarkitektur Ryzen får stöd får stöd för Windows 7, men nu går tillverkaren själv ut och meddelar till PCWorld att så inte blir fallet. Processorerna har enligt AMD själva testats med både Windows 7 och Windows 10 för att säkerställa prestandan, men vid lansering kommer de endast tillhandahålla drivrutiner och stöd för Windows 10.

To achieve the highest confidence in the performance of our AMD Ryzen desktop processors (formerly code-named ‘Summit Ridge’), AMD validated them across two different OS generations, Windows 7 and 10. However, only support and drivers for Windows 10 will be provided in AMD Ryzen desktop processor production parts.

AMD är inte ensamma om detta, då även konkurrenten Intel valt att inte stödja det äldre operativsystemet. Enligt tidigare rapporter är detta på grund av att Microsoft valt att inte lägga till stöd för finesser i nya arkitekturer till äldre operativsystem.

► Läs alla artiklar om #AMD Ryzen

AMD Ryzen lanseras i början av mars, där den första modellen väntas bli ett åttakärnigt flaggskepp, som senare följs upp av modeller i lägre prisklasser.