Under förra årets upplaga av spelmässan E3 tillkännagav Microsoft att de arbetar på en ny spelkonsol som går under kodnamnet Project Scorpio. Det handlar om en kraftfullare version av Xbox One som även ska kunna köra spel i virtuell verklighet.

Under spelutvecklarmässan Game Deveolopers Conference berättar nu Microsoft att de nästa år kommer introducera så kallade mixed reality-upplevelser för företagets spelkonsoler Xbox One och kommande Project Scorpio nästa år. Likt Hololens handlar det om en blandning mellan förstärkt (AR) och virtuell verklighet (VR), där bilden projiceras direkt i miljön runtomkring spelaren.

Huruvida det handlar om en enhet liknande Microsoft Hololens eller ett mer traditionellt VR-headset likt Oculus Rift och HTC Vive framgår inte. Microsoft har sedan tidigare meddelat att de de samarbetar med ett flertal tillverkar för att lansera ett flertal VR-headsets vilka ska fungera tillsammans med Windows.

I samband med detta har bolaget också samarbetat med Acer för att ta fram en enhet tänkt att användas vid utveckling av mixed reality-upplevelser. Denna är utrustad med två paneler med en upplösning på 1 440 x 1 440 pixlar var samt en bilduppdateringsfrekvens på 90 Hz.

Microsoft ska berätta mer om bolagets satsning på Windows Mixed Reality, tidigare kallad Windows Holographic, under bolagets årliga Build-konferens i maj och utvecklingsenheter ska börjas skickas ut till utvecklare inom kort.