En av de stora trenderna på TV-marknaden under de senaste åren är skärmtekniken OLED. En av de som var först med att satsa på tekniken var LG som började investera stora summor pengar för att utveckla denna och allt eftersom har fler tillverkare följt efter.

En av dessa är Samsung, som idag är den största tillverkaren när det kommer till OLED-paneler för smarta telefoner och står för nästan 90 procent av försäljningen till tillverkare. Nu rapporterar Digitimes att Samsung börjat bygga en ny fabrik i hemlandet Sydkorea för att utöka produktionen ytterligare framöver.

Anledningen till nybygget sägs vara att möta den stora efterfrågan för panelerna, vilken även har ökat mycket på senare tid. Enligt uppgifter ska den nya fabriken få en kapacitet om 800 miljoner OLED-paneler för smarta telefoner per år och väntas börja tas i bruk under under andra hälften av 2018.

Denna typ av paneler används idag av bland annat Samsung själva i företagets flaggskeppstelefon Galaxy S8 och S8+. Tekniken kommer med många fördelar jämfört med exempelvis LCD och erbjuder bland annat bättre bildkvalitet, bättre betraktningsvinklar samt även lägre strömförbrukning.