Tillverkarna Microsoft och Sony tillkännagav båda under förra året att de planerade att uppgraderade versioner av respektive företags spelkonsol. Microsofts modell går än så länge under arbetsnamnet Project Scorpio och väntas bli kraftfullare än Sonys motsvarighet Playstation 4 Pro.

Precis som Sony har Microsoft ett krav på att spel som utvecklas för Project Scorpio ska fungera på Xbox One och vice versa. I ett inlägg på Twitter meddelar Xbox-chefen Mike Ybarra att Microsoft inte ställer några krav på hur den extra prestandan används utan utvecklarna kan själva välja hur de nyttjar denna.

Detta innebär att det är möjligt för spel att skilja sig både när det kommer till bilduppdateringsfrekvens och grafik mellan Xbox One och Project Scorpio. Detta innefattar både enspelar- och flerspelarlägen, men Microsoft-chefen Shannon Loftis menar att spelutvecklare troligen väljer att behålla samma bilduppdatering i det senare läget.

Microsoft har tidigare meddelat att den nya spelkonsol avtäcks officiellt under spelmässan E3 2017, vilken pågår från 13–15 juni. Företaget väntas då tillkännage mer detaljer som pris, lanseringsdatum samt ett namn för spelkonsolen.