I takt med att spelande blivit alltmer accepterat i finrummet och E-sport börjar ses som just sport tar scenen tillika livsstilen allt större plats när det kommer till kringutrustning – och möbler. En växande marknad är kontorsstolar för gaming, där Aerocool nu blir först ut med en RGB-belyst modell.

Den nya möbeln heter Project 7-Gaming Chair1 (PC-GC1) och är svart med ljusblå detaljer, varav en blå LED-slinga som löper runt ryggstödet. Belysningen kan styras med en dedikerad kontroller och är batteridriven. Hur länge batteriet räcker framgår inte, men enligt Aerocools representant på Computex hade det exemplar som visas lyst oavbrutet sedan teknikmässan började för tre dagar sedan.

För materialet har Aerocool valt att använda äkta konstläder och kuddarna är i formade skumdynor. Vidare är armstöden som brukligt justerbara på höjden, åt sidorna samt framåt och bakåt. Avslutningsvis är PC-GC1 höj- och sänkbar med en gaslift som klarar maximala 150 kilogram och stolen är monterad på ett fotkryss med fem hjul.

Aerocool stannar dock inte vid en RGB-belyst gamingstol, utan flyttar ut konceptet "möbler för gaming" till vardagsrummet. Det handlar dels om två fåtöljer, varav det ena har ett fack på sidan för förvaring av exempelvis spelkontroller eller tangentbord och dels två saccosäckar, en mindre och en större variant.

Aerocools RGB-belysta gamingstol lanseras inom kort och övrigt möblemang väntas dyka upp innan slutet av året. Några prisuppgifter är ännu inte kända.

► Läs alla artiklar från #computex-2017