Med Radeon RX 480 ämnade hårdvarujätten AMD ta spelande i VR till den breda massan genom lägre priser än konkurrenterna. Konceptet har bidragit till fler marknadsandelar för AMD, men energieffektiviteten för RX 400-serien var lägre än hos motsvarande kort från Nvidia. Tio månader senare fick samtliga kort i denna serie en optimerad motsvarighet i RX 500-serien, däribland Radeon RX 560.

Nu återlanseras Radeon RX 460 en tredje gång, men återigen med nytt namn; Radeon RX 560D. Namnet till trots har kortet mindre gemensamt med Radeon RX 560 än dess företrädare, i och med tillbakagången till en krets med 896 aktiva streamprocessorer. Det vill säga lika många som Radeon RX 460, men 128 färre än dess uppgraderade variant.

Enligt den kinesiska nyhetssidan Mydrivers har AMD ett stort lager av grafikkort från budgetspektrumet i RX 400-serien. Samma källa uppger även att korten kan ha en energiåtgång 50 procent lägre än vid den första lanseringen.

Precis som grafikkortet RX 470D väntas RX 560D främst rikta sig till den asiatiska marknaden och huruvida den blir tillgänglig i andra regioner är ännu inte känt. Specifikationer gällande minneshastighet och liknande är fortfarande okänt, liksom lanseringsdatum och prissättning.