Samsung är i full fart med sin kretstillverkning och tillkännagav så sent som tidigare under månaden att de investerar 150 miljarder i produktionen av flashminne. Samsung är idag den största aktören på marknaden för flashminne och med rådande brist siktar företaget därför på att cementera den positionen.

Nu förutspår Samsung att de sett till total vinst kan gå om Intel som världens största kretstillverkare. Detta i och med presentationen av Samsungs ekonomiska rapport för andra kvartalet 2017, som väntas inom kort. Det skulle i så fall markera första gången Samsung går om Intel som världens största kretstillverkare.

Siffrorna som förutspås för årets andra kvartal uppgår till 52 miljarder USD i total inkomst, varav 12,1 miljarder USD i vinster. Det kan jämföras med det tidigare rekordet på 9,56 miljarder USD som uppnåddes 2013. De exakta siffrorna för kvartalet väntas presenteras i slutet av månaden.

Framgångarna tros ha sin grund i den höga efterfrågan som råder på flashminne, vilket Samsung själva förväntade i sitt pressmeddelande för det första kvartalet. Detta ihop med inkomster från företagets flaggskepp Galaxy S8, som ska ha sålt ännu snabbare än fjolårets modell Galaxy S7.