Efter att AMD lanserade sina nya grafikkort Radeon RX Vega 56 och Vega 64 tidigare under året är det många entusiaster som väntar på modeller från partnertillverkare med bland annat mer påkostade kylare. Det rapporterades dock nyligen att både MSI och Gigabyte satsar på Nvidia Geforce GTX 1070 Ti över AMD:s modeller.

Nu hittar den första bilden på ett Radeon RX Vega 64 från partnertillverkare ut på webben via Videocardz och det handlar om Gigabytes Gaming OC-modell. Enligt uppgift ska Gigabyte ha backat kring sitt beslut om att endast göra Radeon RX Vega 56 efter att de fått nya leveranser av Vega-kretsar.

Kylaren tros vara en ny variant av företagets Windcore 2X-kylare, där denna kommer utrustad med två stycken fläktar. Sett till anslutningar har modellen tre stycken HDMI samt tre stycken Displayport.

När det kommer till klockfrekvenser väntas dessa vara något högre än de för referensmodellen, men några exakt specifikationer är ännu inte tillgängliga. Gällande lansering och pris är även detta i dagsläget okänt, men tidigare uppgifter talar för att det kan dröja så länge som till november månad.