Det numera Facebook-ägda företaget Oculus har sedan ett antal år tillbaka hållit ett evenemang i oktober, där de visar nyheter och kommande produkter. Under förra året visades bland annat företagets rörelsekontroller Touch som släpptes senare samma år.

En av nyheterna under årets evenemang är en ny produkt med namnet Oculus Go, vilket är bolagets första fristående VR-headset. Detta innebär att den körs utan att vara ansluten till en mobiltelefon eller dator och Go ska vara kompatibel med samtliga Gear VR-applikationer.

Några konkreta specifikationer har ännu inte tillkännagivits, men Go ska ha lika stort synfält (eng. field of view) som Oculus Rift, en LCD-panel med en upplösning på 2 560 × 1 440 pixlar och inbyggda högtalare med spatialljud. För navigering används en nyutvecklad handkontroll med en rörelsekänslig yta på ovansidan och en avtryckarknapp längst fram.

Oculus Go har ännu inget lanseringsdatum, men väntas lanseras i början av 2018 med en prislapp på 199 USD. Detta väntas motsvara cirka 2 000 kronor hos svenska återförsäljare.