Den välrenommerade tillverkaren Cherry är en av de äldsta aktörerna som än idag finns kvar på tangentbordsmarknaden. Tillverkningen påbörjades 1973 i tyska Bayreuth, och för många är det sannolikt brytarna Cherry MX i alla dess olika utföranden som utmärker bolaget. Cherry tillverkar dock även andra produkter sett till kringutrustning för datorer.

Här ingår bland annat datormöss, varpå företaget nu tillkännager musen Gentix Silent. Paradnumren är som namnet antyder klicklösa knappar, samt en symmetrisk design för att passa både höger- och vänsterhänta.

I övrigt är musen utrustad med en optisk sensor på 1000 DPI, vilket pekar mot att det inte rör sig om en spelorienterad produkt. Gentix Silent har en relativt sparsmakad uppsättning knappar, där vänster- och högerklick samt ett klickbart skrollhjul är vad som står på menyn.

Vidare är musen anpassad för att fungera utan ytterligare mjukvara eller drivrutiner, för så kallad Plug & Play-kompatibilitet. Designen hålls även den på en avskalad nivå, där merparten av musen består av en gummerad yta i färgen svart.

Säljstarten ska inledas omedelbart, men när pekdonet kommer till svenska marknaden är ännu inte känt. Priset anges till 13 euro, motsvarande 125 kronor.