Inledning

När detta skrivs listas det över 3 000 bildskärmar på Prisjakt och det säger sig självt att det är omöjligt att säga vilken som är den ”bästa” av dem alla. Vad som är ”bäst” handlar förstås om att matcha behovet, användningen och önskemålen med den plånbok du har. Det finns olika kategorier av skärmar som svarar bättre och sämre på det du frågar efter.

Philips_BDM4065UC_kliche.jpg

Så vad vi har här är en guide till bildskärmsköpet baserat på just kategori och användningsområde, där vi länkar till sökfunktionen och listor på Prisjakt. Dessa sökningar kan du själv modifiera efter behov, men för att veta vad du ska fråga efter är det också starkt rekommenderat att du först läser igenom Guiden till bildskärmar

I den går vi igenom sådant som de betydande skillnaderna mellan TN, IPS och VA-teknik då detta är en av de enskilt viktigaste egenskaperna för bildskärmar. Videon till denna artikel sammanfattar dessa snabbt om inte annat.

Den här guiden är inte tänkt att peka ut exakta produkter. Det finns helt enkelt så många skärmar i varje kategori att det är omöjligt att peka ut ”bästa köp” eller liknande. Kategorierna kommer också att förändras med tiden och nya produkter kommer dyka upp. Därför kommer den här guiden uppdateras vartefter nya produktkategorier dyker upp.

En grundtanke är att ta hjälp av forumet och alla medlemmar som har något att bidra med inför köpet. I nästa avsnitt går vi dock igenom tre vanliga fällor och i sammanfattningen tar vi upp vilka saker du ska tänka på innan du tar hjälp av forumet.

Skärmar och tv-apparater i forumet