I samband med avtäckandet av Ryzen visade AMD även upp nya kylarlösning för de olika processorklasserna. Högst upp i ledet finns Wraith Max som ska klara av att hålla temperaturerna på Ryzen 7-serien i schack. Nu lanserar AMD en uppföljare vid namn Wraith Prism.

Den nya kylaren är baserad på Wraith Max, vilken innebär en bastant kylfläns med en enkel fläkt som täcks av ett plasthölje (eng. shroud). Wraith Prism är även bestyckad med fyra värmeledningsrör vilka har direktkontakt med processorn för ökad värmeöverföring till kylflänsen.

Som namnet antyder är kylaren bestyckad med RGB-belysning, vilken återfinns på höljet på toppen där det tidigare var belyst med enbart rött. För ökad effekt har AMD även gjort fläkten semitransparent, vilken ger extra lyster vid aktiv drift. För de som önskar att avaktivera detta går det att göra med kylarens Dark Mode.

Gällande tidigare Wraith Max kommer denna fortfarande säljas i butiker och får en prissänkning i samband med lanseringen av Wraith Prism. Det nya priset hamnar på 45 USD, vilket motsvarar drygt 460 kronor.

SweClockers har i dagsläget inte tagit del av information runt prissättning eller tillgänglighet för nykomlingen Wraith Prism.

► Läs alla artiklar från #ces-2018