Sammanfattning

Det är ofta knepigt att hitta ett moderkortet som uppfyller precis alla ens krav och önskemål, men det brukar finnas åtminstone någon modell som är tillräckligt bra, om inte kraven är väldigt strikta. Mitt råd är att använda till exempel Prisjakt för att filtrera ut intressanta kandidater, och gärna ställa dessa mot varandra med den inbyggda jämförelsefunktionen.

ALNG1038.jpg

För egen del kommer det med största sannolikhet bli Mini ITX nästa gång, i ett så litet chassi som möjligt. Andra föredrar mer traditionella byggen, av olika skäl. Det fina med PC är att valet är ditt.

Dock kan ingen guide i världen täcka in vartenda tänkbart scenario. En interaktiv dialog om det tänkta bygget med andra kunniga personer är ofta guld värd. Såväl nybörjare som entusiaster är således varmt välkomna in i forumets köprådsdel för vidare rådgivning.

Därmed har den här guiden nått vägs ände. Jag hoppas att den kan vara till nytta för osäkra spekulanter, och att åtminstone några läsare fått upp ögonen för nya sätt att se på datorer.

SweClockers Datorbyggarguide: Hur man installerar ett moderkort

Osäker på hur du monterar ett moderkort i ett datorchassi? Kika på SweClockers Datorbyggarguide där Jonas Thörnqvist går igenom steg för steg hur monteringen sker.
Hur man installerar ett moderkort