Under årets upplaga av teknikmässan CES avtäckte Intel officiellt sina processorer med integrerad Radeon RX Vega-grafik. Det handlar om modeller baserade på företagets "Kaby Lake Refresh"-arkitektur, som Intel i samarbete med AMD bestyckat med skräddarsydda Vega-kretsar med HBM2-minne.

I ett inlägg på Twitter berättar nu användaren tillika branschanalytikern Ashraf Eassa att Intel arbetar på integrerade grafikkretsar som ska användas i kommande processorer från företaget. Enligt Eassa har dessa kodnamnen "Arctic Sound" och "Jupiter Sound" och tillhör 12:e respektive 13:e generationens grafikkretsar från företaget.

Detta är första gången kretsarna omnämns, men Eassa menar att de kommer använda sig av Intels gränssnitt Embedded Multi-Die Interconnect bridge (EMIB) för att sammankoppla olika kretsar på samma substrat. Detta är samma teknik som används i företagets kommande processorer med Radeon RX Vega-grafik.

Det handlar dock än så länge om obekräftade uppgifter, och det är i dagsläget okänt om de kommer dyka upp i faktiska produkter. Om så är fallet väntas detta dröja ett tag, då Intel i dagsläget är uppe i nionde generationens grafikkretsar.