I åratal har 4K UHD inte räckt till för många entusiaster, som envetet gapat högljutt efter högre uppdateringsfrekvens än 60 Hz. Den här typen av skärmar var tänkt att anlända under år 2017 från Acer som Asus, men försenades till början av detta år. Nu står det klart att den som väntar på något gott får vänta ännu längre.

Återförsäljaren Inet var tidigt ute med att öppna upp för förbeställningar av Acer Predator X27, som då var tänkt att lanseras skarpt i början av april. Nu skriver butiken på att skärmen försenats och anledningen tillskrivs problem vid tillverkning av själva panelen. Senareläggning väntas även påverka Asus motsvarande modell ROG Swift PG27UQ, som tros nyttja samma panel.

Acer Predator X27 beskrivs ofta som entusiasternas våta dröm, med egenskaper som 3 840 x 2 160 pixlar (4K UHD) i 144 Hz och adaptiv bildsynkronisering via Nvidia G-Sync. Panelen är en variant av IPS och har stöd en maximal ljusstyrka på 1 000 cd/m2 genom 384 LED-zoner samt HDR. Detta tillsammans med Kvantprickar (eng. quantum dot) ger skärmen ett högre kontrastförhållande och utökat färgomfång.

Det nya budet för Acer Predator X27 är en preliminär lansering i mitten av juli, det vill säga tre månader senare än bland annat Inet tidigare flaggat för. Den skyhöga prislappen på 24 990 kronor inklusive moms kvarstår.