Kretstillverkaren Broadcom har sedan slutet av 2017 varit i samtal med konkurrenten Qualcomm. Företaget lade ett bud på motsvarande 1 biljon (tusen miljarder) kronor, vilket Qualcomm avvisade då de ansåg att det var en undervärdering av verksamheten.

Broadcom har dock meddelat att de fortfarande är intresserade av ett förvärv och enligt Financial Times kan Qualcomm tänka sig det om budet höjs till 90 USD per aktie för en total summa på 160 miljarder USD, motsvarande 1,3 biljoner kronor. Affären skulle även innebära att Broadcom tar över konkurrentens skulder på 25 miljarder USD.

Qualcomm har även önskat att den avgift som Broadcom ska betala om affären inte godkänns av myndigheter, så kallad termination fee, höjs till nio procent. De sistnämnda har dock varken godkänt eller avvisat detta ännu.

Ett förvärv av Qualcomm skulle göra Broadcom till den tredje största aktören på marknaden för kretstillverkning, efter Intel och Samsung. Budet på 1,3 biljoner kronor innebär också att affären blir den största någonsin inom tekniksektorn med god marginal.