I början av 2017 meddelade Khronos Group att grafikgränssnittet Vulkan inom kort får stöd för flergrafikkortslösningar, där två grafikkort från antingen Nvidia eller AMD används tillsammans för att öka prestandan. Trots rapporter om det motsatta bekräftade de även att stödet implementeras för både Windows och Linux.

Nu lanserar bolaget version 1.1 av Vulkan, vilken introducerar stöd för användning av fler än ett grafikkort. Till skillnad från AMD och Nvidias respektive tekniker, där fördelningen mellan grafikkorten hanteras på drivrutinnivå, ska Vulkan låta utvecklare styra detta på detaljnivå.

Stöd för fler än ett grafikkort har länge varit en av de stora skillnaderna mellan Vulkan och Microsofts grafikgränssnitt DirectX 12. Det senare stödjer dock användning av flera grafikkort från olika tillverkare, medan Vulkan kräver att enheterna är från samma tillverkare.

Vulkan version 1.1 finns tillgänglig nu för utvecklare och både AMD, Nvidia och Intel har integrerat stöd för grafikgränssnittet i den senaste versionen av sina respektive drivrutiner.