I början av året lanserade Intel sin senaste processorfamilj Coffee Lake, vilken parades ihop med styrkretsen Z370. Många väntar dock fortfarande på styrkretsar i de billigare prisklasserna, som skalar bort diverse funktioner och antalet anslutningar. Dessa dök tidigare under året upp hos återförsäljare och nu skymtas fler modeller från MSI på bild.

Det handlar om totalt 12 stycken modeller från tillverkaren, med styrkretsarna B360, H370 och H310. Dessa saknar bland annat stöd för överklockning, vilket gör att de lämpar sig bättre för Intels processorer i de lägre segmenten såsom Core i5-8400.

Bland moderkorten med styrkretsen B360 återfinns bland annat B360 Gaming Arctic, vilket har ett färgtema som går i vitt och silver och utrustas med två PCI Express x16 samt fyra PCI Express x1.

Utöver detta syns även B360M Mortar Titanium, som även det har ett ljusare färgtema och bestyckas med två PCI Express x16 samt en PCI Express x1 och 7+1 fasers VRM-del. Den övre PCI Express-platsen samt platserna för primärminne är även förstärkta med metall.

För styrkretsen H310 släpper MSI modellerna H310M Pro-M2, H310M Pro-VD och H310M Pro-VH som alla kommer i formfaktorn Micro ATX och skiljer sig när det kommer till antalet anslutningar. Sist men inte minst skymtas även tre moderkort med styrkretsen H370, med bland annat Gaming Pro Carbon som bestyckas med RGB-belysning samt 10-fasig VRM-del.

Pris och lanseringsdatum för samtliga modeller är ännu okänt, men de väntas lanseras i samband med den nya Coffee Lake-S-familjen från Intel. Lanseringen av denna väntas ske någon gång i april.

Källa: Videocardz