Efter det officiella avtäckandet av AMD Ryzen 2 "Pinnacle Ridge" är det nu många som väntar på de nya processorerna i 2000-serien. Dessa tillverkas på den förbättrade arkitekturen Zen+ och kommer med bland annat med lägre strömförbrukning vid en given klockfrekvens och högre prestanda.

Nyligen publicerades en recension för de två modellerna Ryzen 7 2700X och Ryzen 5 2600 på Sisoftwares webbplats. Testet togs ned kort därefter, men innefattar ett flertal syntetiska tester som gjorts med de två modellerna. Hur processorerna presterar i spel framgår dock inte av testerna.

Enligt Sisoftware visar testerna på förbättringar både när de kommer till bandbredd och latenser, och detta bör enligt dem kunna förbättras ytterligare med nya BIOS/UEFI. Utöver detta nämns även TDP-värdet för Ryzen 7 2700X, vilket uppgår till 105 W jämfört med 95 W för Ryzen 7 1700X.

AMD Ryzen "Pinnacle Ridge" väntas lanseras någon gång under april månad till ett ännu okänt pris. Tidigare uppgifter talar dock för att detta kommer ligga på mellan 2 000 och 3 800 kronor beroende på modell.

Källa: Videocardz.