Intels nuvarande processorfamilj Coffee Lake lanserades i slutet av 2017, med flera modeller i olika prestandaklasser. Sedan dess har det talats om att Intel planerar att lansera ytterligare modeller under året, med bland annat Coffee Lake-H för bärbara datorer samt nya Coffee Lake-S-processorer för stationära datorer.

Nu rapporterar Videocardz att en ny modell skymtats i ett resultat från testverktyget 3D Mark. Processorn benämns som Intel CPU 0000 och basfrekvensen specificeras till 2,2 GHz. Det sistnämnda tros dock vara resultatet av en felaktig avläsning i mjukvaran.

Testet körs med ett utvecklingsmoderkort från Intel med stöd för Coffee Lake-processorer, något som pekar mot att modellen tillhör en ny Coffee Lake Refresh-familj eller liknande. I övrigt specificeras även 8 kärnor och 16 trådar, vilket kan jämföras med den nuvarande toppmodellen Core i7-8700K med 6 kärnor och 12 trådar.

Tidigare uppgifter talar för att Intel planerar att lansera den nya styrkretsen Z390 under 2018, tillsammans med flera nya processorer. När detta sker är dock ännu okänt.