När det kommer till kylning av processorer är luftkylare den överlägset vanligaste varianten, men det finns även andra på marknaden. Ett vanligt alternativ är slutna vattenkylare, som kommer med vissa fördelar såsom lägre temperaturer.

En tillverkare som erbjuder detta är Corsair, med sina kylare i H-serien. Nu introducerar företaget den slutna vattenkylare H60, vilken är en uppdaterad version av produkten med samma namn som finns tillgänglig sedan tidigare. Det handlar om en 120 mm-variant som utrustas med en fläkt ur Corsairs SP-serie.

Bland nyheterna nämns ett nytt vattenblock som liknar det hos den dyrare modellen H150i Pro samt en effektivare pumpdesign. Till skillnad från denna saknar dock H60 RGB-belysning och bestyckas istället endast med LED-belysning som lyser i vitt. I processorväg anges stöd för socklarna 115x, 1366, 2011, 2066 från Intel samt AM2, AM3, AM4, FM1 och FM2 från AMD.

Corsair H60 finns tillgänglig nu och kommer med fem års garanti från tillverkaren. Priset hamnar på 70 euro, motsvarande cirka 700 kronor.