Under förra året avtäckte Ubisoft nästa del i Far Cry-serien, som fick namnet Far Cry 5. Spelet utspelar sig i Montana i USA, och lämnar därmed djungler och Himalaya bakom sig för att istället fokusera på landsbygd och vild natur.

Läs recensionen av Far Cry 5 hos FZ

Efter en kortare försening har nu spelet lanserats och även recenserats av SweClockers syskonsajt FZ. Fokus för handlingen är domedagssekten Eden's Gate och spelaren tar på sig rollen som en ny polis i staden som får i uppdrag att stoppa ledaren Joseph och hans anhängare.

Spelet beskrivs som en naturlig och något väntad utveckling av konceptet, där större och bättre är ledorden. Far Cry 5 beröms dock för hur det tar konceptet med en öppen värld till en ny nivå, med en uppsjö av uppdrag, sidoaktiviteter och karaktärer att stöta på.

Handlingen i sig beskrivs som en av de svagare delarna, då många av karaktärerna i grund och botten är karikatyrer som saknar djup. Även co-op-delen, där två spelare kan ta sig igenom handlingen tillsammans, beskrivs som något påklistrad och ett tillägg som inte alltid känns helt perfekt.

Far Cry 5 sammanfattas som en "actionkomedi med varm, bisarr ensemble" och nackdelarna vägs i det stora hela upp av fördelarna, där en stor öppen värld med mycket att göra innebär att spelaren aldrig har tråkigt.

Recensionen avser PC-versionen, som spelats med en Intel Core i7-7700, Nvidia Gefore GTX 1080 och 16 GB primärminne.