Postnord har fått motta mycket kritik, inte minst för de nya hanteringsavgifterna på importpaket. Dessa grundar sig dock på en gammal regel avsedd för att hjälpa utvecklingsländer framåt, vilket ökat kostnaderna för svenska postbolag samtidigt som kinesiska bolag kunnat skicka stora mängder paket billigt.

Nu meddelar Post- och telestyrelsen i en intervju med Sveriges Radio att myndigheten driver en förändring av regeln framåt i Världspostunionen (UPU) tillsammans med andra nordiska och europeiska länder. Konkret innebär den nuvarande ordningen att länder som Sverige får betala en högre avgift än Kina för utlandspost som ska delas ut i andra länder.

Då blir det fel att de har en så låg avgift. Och Postnord i Sverige och postoperatörer i många andra länder i Europa behöver naturligtvis få betalt för det jobb man gör i respektive hemland när man delar ut de här försändelserna. Det är viktigt att man ser över det här systemet som i dag är föråldrat.

Olof Bjurö, avdelningschef för Post- och telestyrelsen menar på att avgiftens utformning är förlegad. Som argument nämns att postoperatörer i Europa bör få fullt betalt för sina tjänster, samtidigt som Kina bör betala sin del av kostnaden utan subventioner.

Det har ju varit billigt för den kinesiska posten som inte behöver betala så mycket i avgifter till exempelvis Postnord eller andra postoperatörer i Europa.

Reglerna infördes på 60-talet då Kina fortfarande räknades som ett fattigt utvecklingsland – något som inte längre är fallet. I dagsläget beräknas Kina motta en rabatt om 50 procent jämfört med Sverige, vilket i praktiken är en subvention från de tidigare rikare industriländerna.

Slutligen påtalar Bjurö att en förändring i Kinas postrabatt skulle kräva en omklassificering av nationen i FN:s organisation för postfrågor, det tidigare nämnda UPU. Kina väntas inte motta ett sådant förslag med öppna armar, men Bjurö tror ändå att landet kommer betraktas som industriland inom två till tre år.

Postnord överväger förändrade rutiner för moms och hanteringsavgifter

Postnord har tidigare haft bekymmer med stora mängder paket från Kina, där flera hundratusen paket idag ligger på bolagets terminaler – utan betald hanteringsavgift. Nämnvärt är att företaget idag tittar närmare på ett annat tillvägagångssätt, vilket skulle innefatta att kunder betalar avgiften direkt vid köpet istället för innan utlämning.