Den 19 april var det dags för andra generationens Ryzen-processorer från AMD att äntra scenen. Dessa bjöd på förfinad 12nm-tillverkningsteknik, högre klockfrekvenser och lägre latenser för det interna cacheminnet. Till detta kom även 400-seriens styrkretsar och en rad nya moderkort från partnertillverkare.

Nu avtäcker den välrenommerade kylartillverkaren EK Water Blocks det första vattenblocket till den nya styrkretsen. Vattenblocket heter EK-FB ASUS Strix X470 RGB Monoblock och hör till moderkortet från Asus med samma namn. Huvudattraktionerna utöver förbättrad kylprestanda stavas RGB-belysning samt kylning av spänningsmodulerna.

Tillverkaren trycker på att blocket tagits fram i samarbete med Asus, vilket även innebär stöd för styrning av belysningen via Asus Aura Sync. Vidare ska svagare pumpar inte orsaka några bekymmer, samtidigt som bottenplattan uppges vara skräddarsydd för så god kontakt som möjligt med processorns värmespridare.

Vattenblockets bas är tillverkad av nickelpläterat koppar, och ovandelen i genomskinligt akrylglas. Nämnvärt är att RGB-belysningen går att montera bort. EK-FB ASUS Strix X470 RGB Monoblock börjar skickas ut från och med den 8 maj till ett rekommenderat pris om 146,95 euro, motsvarande omkring 1 530 kronor.