Drivrutiner beskrivs ofta som mycket avancerade system, där vissa menar på att moderna grafikkorts diton kan matcha hela operativsystems komplexitet. Genom åren har därför både AMD och Nvidia stött på patrull vid släppet av nya drivrutiner, där den sistnämnda orsakade bränder i GTX 590.

Nu visar det sig att den alldeles färska drivrutinen Geforce 397.31 leder till omstarter för användare med företagets mellanklasskort Geforce GTX 1060. Rapporterna kommer från Nvidias forum, där användare uppger att de efter installation blivit ombedda att starta om datorn, och efter omstart återigen fått samma uppmaning samtidigt som installationen i själva verket misslyckats.

För att råda bukt på problemen under tiden Nvidia undersöker felkällan så uppmanas användare att använda sig utav verktyget DDU (Display Driver Uninstaller) för att radera drivrutinen och gå tillbaka till en tidigare version.

Exakt vad felet beror på är ännu oklart, men det verkar vara relaterat till grafikkortens inbyggda VBIOS, då omstarterna till synes enbart drabbar vissa partnertillverkares kort. Hittills rör det sig primärt om tillverkarna PNY, Palit, Zotac och Gainward, men även andra kan vara påverkade.